Beboerlicens

Hvis du har folkeregisteradresse indenfor Centerringen i Randers by, kan du købe en beboerlicens til parkering.

En beboerlicens giver tilladelse til ubegrænset parkering på de kommunale betalingsparkeringspladser. Beboerlicensen gælder dog ikke parkeringspladserne på Østervold eller pladserne på Østervangsvej.

For at kunne få en Beboerlicens, skal du:

  • Have folkeregisteradresse indenfor Centerringen
  • Du skal stå på bilens registreringsattest hos SKAT's motorregister som ejer eller bruger af bilen. Du kan som ejer rette registreringsattesten på Skats hjemmeside.
  • Har du leaset/lejet en bil, og bor indenfor Centerringen, kan du få hjælp til at købe en Beboerlicens i Borgerservice. Husk at medbringe hele leasingaftalen.
  • Ved privatbenyttelse af erhvervskøretøjer skal du ligeledes møde op i Borgerservice for at købe din Beboerlicens. Du skal medbringe dokumentation for at der betales skat af anvendelsen af bilen.

Hvis man har en Beboerlicens og skifter bil/nummerplade, så skal man have ændret nummerpladen i systemet, som er tilknyttet Beboerlicensen. Dette gøres ved at rette henvendelse til parkering@randers.dk, eller rette henvendelse til Veje og Trafik på: 89 15 19 00.   

Beboerlicenserne kan som hovedregel ikke benyttes på tidsbegrænsede pladser. Enkelte strækninger med tidsbegrænsede pladser er dog lokalt skiltet med "Beboerlicens undtaget". På disse strækninger er køretøjer med Beboerlicens undtaget reglen om tidsbegrænsningen og kan dermed parkere ubegrænset. Eksempler på sådanne strækninger er Nørreport og Kasernevej. 

En beboerlicens garanterer ikke en parkeringsplads.

Der kan kun udstedes en beboerlicens pr. husstand.

Hvad koster en beboerlicens?

Licensen koster 120 kr./måned og man køber en licens for minimum 1 måned og maksimum 1 år. 

Køb/forny beboerlicens

Du registrerer og betaler for din beboerlicens via nedenstående link. Fornyelse af beboerlicensen foregår også online. Betalingen kan foretages med MasterCard, Visa eller Dankort. Det er desværre ikke muligt at betale med Visa-Debit, Visa-Elektron, Lunar Way og Maestro. Husk at registrere betalingskortet, før du køber licensen.

Beboere med en leaset bil skal henvende sig i borgerservice.

Du opretter en bruger i systemet med dit mobilnummer. Det er nødvendigt med en mobiltelefon, for at kunne købe en beboerlicens. Du skal indtaste dine kontaktoplysninger og dit registreringsnummer i systemet. Herefter kan du købe en Beboerlicens.

Den gyldige beboerlicens kan du se på siden ”Tilladelser”.

Det er muligt at købe en beboerlicens med abonnement. I disse tilfælde vil systemet varsle, betaling for den følgende måned, nogle dage inden pengene trækkes fra din konto.

Beboerlicenserne kan købe med gyldighed fra den første i den efterfølgende måned. Det er ikke muligt at købe en beboerlicens for indeværende måned.

Du kan få hjælp til bestilling af en beboerlicens ved personligt fremmøde i Borgerservice. Du skal medbringe din mobiltelefon, bilens registreringsnummer, navn, adresse, gyldig e-mail og betalingskort (Dankort, Visa eller Mastercard). Borgerservice kan herefter hjælpe dig med oprette en bruger, og bestille en beboerlicens. Du er også velkommen til at ringe på tlf. 8915 1203 eller 8915 1206.

Ved spørgsmål til ordningen, kan du skrive til Randers Kommune, Veje og Trafik på E-mail: vejeogtrafik@randers.dk eller du kan ringe til 89 15 19 00.