Beboerlicens

Hvis du har folkeregisteradresse indenfor Centerringen i Randers by, kan du købe en beboerlicens til parkering.

En beboerlicens giver tilladelse til ubegrænset parkering på de kommunale betalingsparkeringspladser inden for Centerringen. Beboerlicensen gælder dog ikke parkeringspladserne på Østervold eller pladserne på Østervangsvej.

For at kunne få en Beboerlicens, skal du:

  • Have folkeregisteradresse indenfor Centerringen
  • Du skal stå på bilens registreringsattest hos SKAT's motorregister som ejer eller bruger af bilen. Du kan som ejer rette registreringsattesten på Skats hjemmeside.
  • Har du leaset/lejet en bil, og bor indenfor Centerringen, kan du få hjælp til at købe en Beboerlicens i Borgerservice. Husk at medbringe hele leasingaftalen.
  • Ved privatbenyttelse af erhvervskøretøjer skal du ligeledes møde op i Borgerservice for at købe din Beboerlicens. Du skal medbringe dokumentation for at der betales skat af anvendelsen af bilen.

Med det nye system knyttes tilladelsen digitalt til din nummerplade. P-vagterne kan se din beboerlicens når de scanner din nummerplade. Du skal derfor ikke længere have en beboerlicens liggende i din forrude.

Beboerlicenserne fritager ikke for tidsbegrænsningen på tidsbegrænsede pladser. En beboerlicens garanterer ikke en parkeringsplads.

Der kan kun udstedes en beboerlicens pr. husstand.

Hvad koster en beboerlicens?

Licensen koster 120 kr./måned og man køber en licens for minimum 1 måned og maksimum 1 år. 

Køb/forny beboerlicens

Du registrerer og betaler for din beboerlicens via nedenstående link. Fornyelse af beboerlicensen foregår også online. Betalingen kan foretages med MasterCard, Visa eller Dankort.

Beboere med en leaset bil skal henvende sig i borgerservice.

Du opretter en bruger i systemet med dit mobilnummer. Det er nødvendigt med en mobiltelefon, for at kunne købe en beboerlicens. Du skal indtaste dine kontaktoplysninger og dit registreringsnummer i systemet. Herefter kan du købe en Beboerlicens.

Den gyldige beboerlicens kan du se på siden ”Tilladelser”.

Det er muligt at købe en beboerlicens med abonnement. I disse tilfælde vil systemet varsle, betaling for den følgende måned, nogle dage inden pengene trækkes fra din konto.

Beboerlicenserne kan købe med gyldighed fra den første i den efterfølgende måned. Det er ikke muligt at købe en beboerlicens for indeværende måned.