Beboerlicens

Hvis du har folkeregisteradresse indenfor Centerringen i Randers by, kan du købe en beboerlicens til parkering.

En beboerlicens giver tilladelse til ubegrænset parkering på de kommunale betalingsparkeringspladser inden for Centerringen. Beboerlicensen gælder dog ikke parkeringspladserne på Østervold. Beboerlicensen tilsvarende ikke på pladserne på Østervangsvej.

For at være berettiget til en Beboerlicens skal du have folkeregisteradresse indenfor Centerringen, og du skal stå på bilens registreringsattest hos SKAT's motorregister som ejer eller bruger af bilen. Du kan som ejer rette registreringsattesten på Skats hjemmeside.

Beboerlicenserne fritager ikke for tidsbegrænsningen på tidsbegrænsede pladser. En beboerlicens garanterer ikke en parkeringsplads.

Der kan kun udstedes en beboerlicens pr. husstand.

Med det nye system knyttes tilladelsen digitalt til din nummerplade. P-vagterne kan se din beboerlicens når de scanner din nummerplade. Du skal derfor ikke længere have en beboerlicens liggende i din forrude.

Hvad koster en beboerlicens?

Licensen koster 120 kr./måned og man køber en licens for minimum 1 måned og maksimum 1 år. 
Beboerlicensen fornys ikke automatisk ved licensens udløb. Husk derfor at forny din beboerlicens når den udløber.

Køb/forny beboerlicens

Du registrerer og betaler for din beboerlicens via nedenstående link. Fornyelse af beboerlicensen foregår også online. Betalingen kan foretages med MasterCard, Visa eller Dankort.

Beboere med en leaset bil skal henvende sig i borgerservice.

Du opretter en bruger i systemet med dit mobilnummer. Det er nødvendigt med en mobiltelefon, for at kunne købe en beboerlicens. Du indtaster i systemet herefter dine kontaktoplysninger og dit registreringsnummer. Herefter kan købe en beboerlicens.

De gyldige beboerlicenser kan du se på siden ”Tilladelser”.