Takster og betaling

De kommunale parkeringspladser indenfor centerringen er i en betalingszone, mens de parkeringspladser, der ligger udenfor, er gratis at benytte.

Parkeringsområdet ved Randers Regnskov og Østervangsvej ved Regionshospitalet Randers er dog også betalingspladser.

Takster

Taksten for parkering på de kommunale parkeringspladser er 12 kr. i timen.

Der skal betales for parkering i tidsrummet 8-18 på hverdage og lørdage. Søn- og helligdage, Grundlovsdag, samt d. 24. december og d. 31. december er betalingsfrie. Ind- og udtjekning på disse dage sker på eget ansvar og refunderes ikke. Motorcyklister skal også betale for at benytte kommunens parkeringspladser i betalingszonen, også selvom de holder på en parkeringsplads, som er reserveret til motorcykler.

Du registrerer din parkering ved at indtaste din nummerplade i parkeringsautomaten. Parkeringsvagten kan herefter kontrollere betalingen ved at scanne nummerpladen. Det er derfor vigtigt, at man indtaster det korrekte registreringsnummer.

Du skal tjekke både ind og ud ved vores automater. Udtjekning sker ved at indsætte betalingskortet igen, eller ved at tjekke ud på app’en.

Du behøver ikke tjekke ud ved samme automat, som du tjekkede ind ved. Du kan tjekke ud ved hvilken som helst af vores automater.

Der er 3 forskellige muligheder for betaling ved parkering på kommunale betalingsparkeringspladser.

Kontant

Vær opmærksom på, at ikke alle automater kan modtage mønter. Der vil dog oftest være en automat i nærheden, hvor dette er muligt.

Der kan kun betales med mønter.

Du kan bruge følgende mønter i parkeringsautomaterne:

1 kr. 2 kr. 5 kr. 10 kr. og 20 kr.

Ved brug af mønter, skal du ikke tjekke ud.

Betalingskort

Det er muligt at anvende de fleste danske og udenlandske betalingskort i parkeringsautomaterne.

Det er vigtigt, at du bruger det samme kort ved ind- og udtjekning og husker at vente med at tage kortet ud af automaten til din betaling er registreret.

Mobiltelefon/Smartphone

Randers Kommune har indgået en aftale med EasyPark, ParkPark, ParkOne, ParkMan, OK og Park4U om betaling for parkering via mobiltelefon.

Yderligere oplysninger kan findes på:

www.easypark.dk, telefon: 70 22 12 08

www.parkpark.dk, telefon: 72 30 02 00

www.parkone.dk, telefon: 53 53 01 01

www.parkman.dk, telefon: 89 87 41 34

www.ok.dk/privat/produkter/appen/parkering, telefon: 89 32 24 53

www.park4u.dk, telefon: 7026 0122