Takster og betaling

I Randers findes der en betalingszone for parkering.

De kommunale parkeringspladser, der ligger indenfor centerringen, er placeret i en betalingszone, hvorimod de parkeringspladser, der ligger udenfor centerringen, er gratis. Parkeringsområdet ved Randers Regnskov og Østervangsvej ved Regionshospitalet Randers er også betalingsområder.

Takster

Taksterne for parkering på de kommunale parkeringspladser er inddelt på følgende måde frem til tirsdag den 31.december 2019. 

Grøn zone: 8,50 kr./timen

Blå zone: 10,50 kr./timen 

OBS: Fra den 1. januar 2020 koster det 10.50 kr. at parkere på alle p-pladser i Randers. 

Kort over Randers C, der viser de forskellige takstzoner

Der skal betales for parkering i tidsrummet 8-18 på hverdage og lørdage.

Søn- og helligdage, Grundlovsdag samt d. 24. december og d. 31. december er betalingsfrie. Ind- og udtjekning på disse dage sker på eget ansvar og refunderes ikke.

Motorcyklister skal også betale for at benytte kommunens parkeringspladser i betalingszonen, også selvom de holder på en parkeringsplads, som er reserveret til MC. Motorcyklens nummerplade skal bruges til at registrere betalingen, når du står ved automaten eller benytter en parkerings-app.

Randers kommunes parkeringsautomater er billetløse, derfor får du ingen bilet, når du tjekker ind. Du skal i stedet registrere din parkering med din nummerplade.

Du skal tjekke både ind og ud ved vores automater. Udtjekning skal kun ske ved brug af kort og apps.

Ind– og udtjekning: Kan ske enten via kreditkort eller via smartphone (Kræver registrering hos EasyPark, ParkPark, ParkMan og/eller ParkOne).

Du behøver ikke tjekke ud ved samme automat, som du tjekkede ind ved. Du kan tjekke ud ved hvilken som helst af vores automater.

Der er 3 forskellige muligheder for betaling ved parkering på kommunale betalingsparkeringspladser.

Kontant

Du kan ikke benytte sedler ved kontantbetaling.

Vær opmærksom på, at det ikke længere er alle automater, som kan modtage mønter. Der vil dog oftest være en autotomat  i nærheden, hvor dette er muligt. 

Du kan bruge følgende mønter i parkeringsautomaterne:

1 kr. 2 kr. 5 kr. 10 kr. og 20 kr.

Ved brug af mønter, skal du ikke tjekke ud.

Betalingskort

Det er muligt at anvende de fleste danske og udenlandske betalingskort i parkeringsautomaterne.

Du skal indtaste bilens registreringsnummer på parkeringsautomaten. Parkeringsvagten kan derved kontrollere betalingen via bilens registreringsnummer. Det er derfor meget vigtigt at du taster nummerpladen korrekt ind.

Det er vigtigt at du bruger det samme kort ved ind- og udtjekning og husker at vente med at tage kortet ud af automaten, til din betaling er registreret.

Mobiltelefon/Smartphone

Randers Kommune har indgået en aftale med EasyPark, ParkPark, ParkOne og ParkMan. om betalt parkering via mobiltelefon. Ved brug af ordningen betales der kun for den nødvendige parkeringstid.

Ordningen forudsætter, at man er tilmeldt EasyPark, ParkPark, ParkMan og/eller ParkOne.

Yderligere oplysninger kan findes på :

www.easypark.dk, telefon: 70 22 12 08

www.parkpark.dk, telefon: 72 30 02 00

www.parkone.dk, telefon: 53 53 01 01

www.parkman.dk, telefon: 89 87 41 34