Gravsteder på Østre- og Nordre Kirkegård bliver grandækket

Omkring 450 gravsteder på Østre- og Nordre Kirkegård vil i den kommende måneds tid blive udsmykket med gran, og som noget nyt er der i år lavet en udstilling, hvor man kan se de forskellige grandækninger og dekorationer, der bliver tilbudt

Det er en fast tradition i Danmark at udsmykke gravsteder med gran i det sene efterår og op til jul. Og på Østre- og Nordre Kirkegård er gartnerne nu i fuld gang med at grandække.

Omkring 450 gravsteder vil i den kommende måneds tid blive udsmykket, og som noget nyt er der i år lavet en udstilling, hvor man kan se de forskellige grandækninger og dekorationer, der bliver tilbudt.

Smukt og dekorativt

Tidligere handlede grandækning meget om at frostsikre sarte planter på gravstederne. I dag har grandækningen først og fremmest et dekorativt formål. Udtrykket har også ændret sig over årene, fordi der i dag er flere urnenedsættelser og færre kistebegravelser.

Men grandækningen er smuk og dekorativ uanset typen af gravsted, og det skal udstillingen gerne være med til at vise.

Se udstillingen og bestil grandækning

Vil du se udstillingen, finder du den på Nordre Kirkegård ud for Kirkegårdskontoret. Og ellers kan det anbefales at besøge kirkegårdene i løbet af november og december og se de mange smukke, grandækkede gravsteder.

Passer du et gravsted og ønsker at tilkøbe grandækning. Så kan du blot kontakte Kirkegårdskontoret på Nordre Kirkegård.

Grandækning kan tilkøbes indtil den 15. december.

 

Billeder af udstillingen

Udstillingen foran kirkegårdskontoret på Nordre Kirkegård