Kommunens service ventes normaliseret fra på mandag

Der har været forstyrrelser i Randers Kommunes service som følge af snestormen onsdag og torsdag. Situationen ventes at være normal igen fra mandag den 8. januar.

Sidst opdateret: 5. januar kl. 16.00

Fredag var der fortsat forstyrrelser i Randers Kommunes drift som følge af snestormen onsdag og torsdag. Kommunens service ventes dog at være normaliseret igen fra på mandag den 8. januar 2024.

Status på snerydningen: Pas på glatte veje

Efter nogle meget travle døgn melder vores vintertjeneste fredag eftermiddag, at alle større veje (klasse 1+2) i kommunen er farbare. De mindre klasse 3 og klasse 4-veje i kommunen er som udgangspunkt også farbare, men der kan være begrænset fremkommelighed enkelte steder. Det samme gælder på cykel- og gangstier i kommunen.

At vejene er farbare betyder, at man kan køre på vejene og nå frem, hvis man kører forsigtigt og efter forholdene, men man skal ikke forvente sort asfalt lige foreløbig. Vores sneplove kan nemlig ikke fjerne fastkørt is og sne. Og da vejrudsigten samtidig lover meget koldt vejr, vil saltet have begrænset effekt på den is og sne, der ligger.

Derfor kan vejene blive MEGET glatte i de kommende døgn – så kør forsigtigt og pas på hinanden derude.

Sneslynger rydder udvalgte cykelstier

Vi fortsætter naturligvis med at salte og holde veje og stier farbare i weekenden. Og på udvalgte strækninger tager vi sneslynger i brug for at få ryddet cykelstierne. Det drejer sig om cykelstierne på Mariagervej, Østervangsvej, Hadsundvej, Udbyhøjvej, Boulevard linjen (Vester Boulevard – Udbyhøjvej) og Bøsbrovej. Her er der ikke meget plads til sneen, så vi udfører arbejdet med sneslynge og kører sneen væk med lastbil.

Du kan læse om kommunens snerydning og saltning, de forskellige vejklasser og også hvad du som grundejer har af forpligtigelser her