Se Askepot sammen med Kulturkammerater

Det er igen tid for nytilflyttede borgere at mødes sammen med andre tilflyttere. 5. juni gælder det forestillingen 'Askepot - the musical' på Værket.

23. maj 2024

Randers Kommune byder nye borgere velkommen med et nyt initiativ. Kulturkammerater er et tilbud til alle, der er flyttet til kommunen inden for det sidste år. Under fem forskellige arrangementer i 2024 kan tilflyttere både lærer hinanden at kende og gå på opdagelse i kommunens kulturelle skattekammer.

Første arrangement fandt sted for omkring en måned siden, hvor mere end 40 nye borgere dykkede ned i lydvandringen 'Hemmeligheden om Randers'. Den 5. juni gælder det så den magisk popmusical 'Askepot' med et stjernebesat cast og musik af Rasmus Seebach. Forestillingen spiller i musik- og teaterhuset Værket, hvor der er rundvisning og fællesspisning.

Tilflytter Lærke Pedersen, der var med ved det første arrangement, vil klart anbefale Kulturkammerater til andre nye tilflyttere.

"Hvis man bare er lidt interesseret i kultur. Eller hvis man gerne vil lære sin by at kende, og komme ud at lave noget socialt og sætte ansigter på dem der bor her. Så er Kulturkammerater det helt rigtige".

Samme oplevelse har Ditte Hjortshøj Dalsgaard, som også deltog ved arrangementet i april måned.

"Det er en god måde at lære om byen på, møde nye mennesker og få skabt nogle relationer," siger Ditte Hjortshøj Dalsgaard.

På hjemmesiden randers.dk/kulturkammerater kan du læse mere om initiativet. Det er også her, hvor nye Randers-borgere kan købe billet til arrangementet den 5. juni for en pris af 100 kroner per person.

Senere på året går Kulturkammerater på opdagelse i Randers Festuge, til Workshops og rundvisning på GAIA Museum og til juleforestilling i børnehøjde på Randers Teater.

'Kulturkammerater' er skabt i samarbejde med Aarhus Kommune og Viborg Kommune for at skabe fællesskabsorienterede kulturaktiviteter for nye tilflyttere, og Region Midtjyllands Kulturudviklingspulje har støttet projektet økonomisk.

Seneste nyheder

Nyheder