Sneslynger i aktion for første gang i mere end et årti

Det er over ti år siden, at Randers Kommune sidst havde sneslynger i brug for at rydde veje og stier i Randers by. Men i weekenden kom de i aktion for at skabe plads til snerydningen af bl.a. cykelstier og buslommer.

Snestormen og de seneste døgns meget kolde vejr gør, at der stadig ligger is og sne på veje og stier rigtig mange steder i kommunen. Og vores vinterberedskab arbejder forsat i døgndrift på at forbedre forholdene.

I Randers by er der ikke meget plads til sneen og her blev der i weekenden taget sneslynger i brug – noget som vores vintervagt med 40 års erfaring kun har oplevet er sket 4-5 gange tidligere. Sidste gang var for 13 år siden.

Sneslyngerne bliver brugt til at få sneen op på en lastbil for at køre det væk, så der bliver plads til at rydde cykelstier og buslommer. Arbejdet blev sat i gang fredag aften og fortsætter også i dag, mandag (8/1-24).

Grus og salt på udsatte steder

Der er fortsat glat rigtig mange steder, og hvis du undrer dig over, at der stadig er sne og is på vejene så skyldes det, at alle sneplove har gummiskær for at beskytte vej og kloakdæksler. De kan derfor ikke skrabe fastkørt is og sne af vejen. Samtidig gør den meget lave temperatur i de seneste døgn, at saltet har begrænset effekt på den is- og sne, der ligger.

Vintertjenesten er i gang med at sprede en blanding af salt og grus på udsatte steder i byen og på landet - primært ved kryds og rundkørsler, hvor man skal bremse ned. Her virker gruset som sandpapir, så dækkene bedre kan få fat.

Grunden til, at der ikke bliver spredt grus overalt er bl.a., at der efterfølgende er et stort oprydningsarbejde, da sandet skal fjernes igen før det tilstopper vejafvandingen.

Lunere vejr på vej

Der vil stadig være glat mange steder i de kommende dage, men den gode nyhed er, at vejrudsigten de næste dage lover lidt lunere vejr.

Forhåbning er, at det derfor kan lykkes at få bugt med isen de fleste steder, når saltet begynder at virke.

Læs mere om kommunens snerydning og saltning, de forskellige vejklasser og også hvad du som grundejer har af forpligtigelser her