Det "gamle rådhus"

Rådhuset i centrum af Randers by er en smuk gammel bygning, der bruges til byrådsmøder, vielser og officielle modtagelser.

Det Gamle Rådhus fra 1778 er tegnet af Bygmester Chr. Mørup. Grundet øget biltrafik besluttede man i 1930 at flytte Rådhuset. Rådhuset blev hævet op på kraftige jernbjælker, så det kunne trækkes med tov. En granitvinkel i fortovet syd for bygningen markerer husets tidligere placering.

I 2020-2021 gennemgik Det Gamle Rådhus en større renovering, der blandt andet omfattede udskiftning af tag samt genopførelse af facader og vinduer i bygningens oprindelige stil. Renoveringen betyder, at rådhuset i dag fremstår i farve og udtryk som dengang det blev opført. 

Foran Rådhuset står en statue af Niels Ebbesen, som er udført af F.E. Ring. Niels Ebbesen blev dansk nationalhelt, da han dræbte den kullede greve, grev Gerhard 3. af Holsten i et slag i Randers den 1. april 1340.

Adgang for kørestolsbrugere

Der er adgang for kørestolsbrugere på Rådhuset. Huset har elevator og handicaptoilet på 1. sal.

Kørestolsbrugere eller dårligt gående med ærinde på Rådhuset kan ringe på mobilnummer: 61120453 på alle hverdage mellem klokken 8.00-12.00 for at aftale udlægning af ramper.

Ved alle byrådsmøder på Rådhuset er der en servicevagt til stede, der søger for at lægge ramper ud til kørestolsbrugere og dårligt gående. Har man brug for yderligere hjælp, kan servicevagten kontaktes på tlf. 89151999.

Adresse: Rådhustorvet 1, 8900 Randers C

Randers Kommunes administration

Administrationen i Randers Kommune er placeret på Laksetorvet i Randers, ikke langt fra Det Gamle Rådhus.

Adresse:
Randers Kommune
Laksetorvet 1
8900 Randers C