Ad Bækkestien langs Ladegårdsbækken

Turlængde: 1-4 km

  • Postnummer 8900 Randers C og 8930 Randers NØ
  • Kategori Skov og Fjord, å eller sø
  • Terræn Kuperet

Startkoordinater: 56.467572, 10.058458 eller 56.481881, 10.051784

- kopier koordinaterne og sæt dem ind i Google Maps for at lave en rute til startstedet

Randers har mange skønne grønne områder inden for byskiltet. Byparker som Doktorparken og Vestparken, Tøjhushaven og Skovbakken. Er du til det knap så friserede, så tag en tur langs et af de små vandløb, der skærer sig ned gennem lerbakkerne i Randers NØ. De ligger som perler på snor fra Dronningborg og østpå: Ladegårdsbækken, Rismøllebækken, Tjærby Bæk og Albæk Møllebæk.

Bækkestien langs Ladegårdsbækken gennemløber et par kilometer bynær natur. En grøn kile fra Udbyhøjvej i syd til industrikvarteret på Mirabellevej i nord. Mellem Udbyhøjvej og Dronningborg Boulevard et blot 50-100 meter bredt anlæg mellem villakvarterer og beboelsesejendomme, men mod nord et op til 300 meter bredt naturområde, der afsluttes af en ung, åben egeskov.

Ladegårdsbækken har navn efter Bjellerup Ladegård - en herregård fra 1455 som oprindeligt hørte under Mariager Kloster.

Ladegårdsbækken er sognegrænse til Dronningborg og også gammel kommunegrænse mellem Randers og Dronningborg.

Bækken går i hele sit forløb gennem bebygget område. Under Bombardier-grunden endda i rør. I planerne for den kommende Sporbyen Scandia hedder det, at Ladegårdsbækken skal fritlægges og slynge sig gennem området, der også får et grønt bælte af træer og græs. Spændende bliver det, om bækken engang i fremtiden kommer frem i lyset på hele sin vej til Randers Fjord.

Forudsætningen for at vi kan nyde naturen langs Bækkestien blev skabt, da Randers Byråd i august 1977 vedtog lokalplan 101. Den grønne kile langs bækken blev her udlagt til at rumme en overordnet sti, der skulle skabe forbindelse til alle de blinde villaveje mellem Marienborgvej og Ladegårdsbækken.