Assentoft Bakker

Turlængde: 1-2,5 km

  • Postnummer 8960 Randers SØ
  • Kategori Skov og Fjord, å eller sø
  • Terræn Kuperet

Startkoordinater: 56.448890, 10.151899

- kopier koordinaterne og sæt dem ind i Google Maps for at lave en rute til startstedet

I begyndelsen af 1960’erne gik skolernes sommerudflugt ofte med tog fra Strømmen Station til Volk Mølle Station og Assentoft Bakker. Turens faglige indhold bestod i, at eleverne frit kunne løbe op og ned ad bakkerne. De heldige havde en mønt på lommen, som kunne omsættes til en ispind i kiosken neden for bakkerne. Det var stort dengang...

Motocrossløbene på Volkmøllebanen trak dog endnu flere til. I juni 1937 arrangerede Randers Motor Sport sit første bakkeløb på banen, og de næste 20 år - kun afbrudt af krigen - trak de populære løb i tusindvis af motorsportsinteresserede til Volk Mølle. I efterkrigsårene var 10-20.000 tilskuere ofte på plads oven for bakkerne, når løbene blev kørt St. Bededag.

Bakkeløbene, der blev kørt enkeltvis på tid, blev midt i 1950’erne afløst en mere moderne og mere publikumsvenlig udgave, motocross, hvor rytterne i heat dystede mod hinanden en håndfuld ad gangen. Da Moto Cross des Nations i 1955 blev afviklet på Volkmøllebanen med 24 VM-kørere blev løbet overværet af 40.000 tilskuere, men også Verdensmesterskaberne i 1963, 1965 og 1966 må have skæppet godt i klubkassen, i ishuset og på Volk Mølle Kro. Der var gerne op til 20.000 på lægterne.

Volk Mølle og Assentoft Bakker er i dag en stille kontrast. Kun den stærke efterårsblæst i trækronerne og bladene der rasler mod jorden forstyrrer lyden af åndedrættet, mens den 40 meter høje skrænt forceres. Oven for bakken kan naturturen suppleres med et besøg på Essenbæk Kirketomt, inden det går østover mellem villakvarteret og den skovklædte bakke, stejlt nedad og retur ad Volk Møllevej mod vest. God tur.