Find oplevelserne langs Gudenå

Turlængde: 0-80 km

  • Postnummer 8900 Randers C, 8870 Langå, 8940 Randers SV og 8920 Randers NV
  • Kategori Fjord, å eller sø
  • Terræn Fladt

Et nyt kort gør det lettere at finde cykel- og vandreruter, fugletårne og p-pladser, hvor du må sætte kanoen i, og hvor der gemmer sig spændende historier i landskabet. Samtidig kan du finde oplysninger om, hvor du kan få noget at spise, og hvor du kan overnatte, hvad enten det skal være i seng eller shelter. De syv Gudenåkommuner har i samarbejde med turistorganisationer, Naturstyrelsen og museerne udarbejdet et digitalt kort, der gør det lettere at finde de gode oplevelsesmuligheder på og omkring Gudenåen - og samlet dem ét sted på www.oplevgudenaa.dk

Kortet har seks indgange: for roende, lystfiskere, cyklister, vandrende, dem til hest samt en indgang til seværdigheder. Faciliteter, ruter og seværdigheder kan så kombineres med en visning af, hvor man kan parkere, finde et toilet, få noget at spise og et sted at sove. Kortet er lavet efter princippet Mobile First og fungerer bedst på smartphone eller tablet, men kan også bruges på pc.

De nye digitale kort er blevet til i et samarbejde mellem Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov og Randers kommuner og viser faciliteter og oplevelsesmuligheder i disse kommuners fulde udstrækning.

Kortet henter og samstiller data fra Naturstyrelsens kort udinaturen.dk, VisitDenmarks database GuideDanmark og det kulturhistoriske kort Historisk Atlas.

Kortet er en videreudvikling af et tidligere kort skabt i projektet OplevGudenaa.

Se dronevideo fra Gudenåengene.

Se Gudenåkortet på www.oplevgudenaa.dk.