På tur på Nordre Fælled

Turlængde: 2-5 km

8930 Randers NØFladtSkov

Startkoordinater i Google Maps: 56.485669, 10.032960 eller 56.492885, 10.031941

Det 140 hektar store areal på fælleden blomstrer forår og sommer med blandt andet Bellis, Vild Kørvel og Stor Fladstjerne. Ingeniørtroppernes tidligere øvelsesområde, som i dag ejes af Naturstyrelsen, ligger lige nord for den tidligere Randers Kaserne.

Det store naturområde består af et vekslende åbent landskab med overdrev, græsarealer, mose samt små skove af løv- og nåletræ. Området gennemskæres af gode veje og stier, som man kan vandre, cykle og ride på.

Hvis man ser efter, kan man godt se at Ingeniørtropperne har efterladt sig spor i landskabet i form af små høje, kanaler og gravede vandhuller.

Arealet byder på muligheder for en god gåtur rundt til de mange oplevelser. Bl.a. Myretuen, som er et bynaturrum, eller naturlegepladsen i den sydlige del af området, hvor der er borde og bænke og et grill/bålhus.

En god og anbefalelsesværdig rute til gå - og løbeture starter ved Myretuen ved Nordre Fælled, Gl. Fælledvej 1, 8930 Randers NØ. Der er en smule af ruten, som er på asfalt, men ellers er det mest gode naturstier.

Rutekortet er designet til Nordre Fælled Parkrun, men ruten kan også nydes alene.

Hunde skal altid føres i snor, men på arealet findes der både en indhegnet hundeskov og en ikke indhegnet hundeskov, hvor hundene må løbe uden snor.

Området har et rigt dyreliv. Her er gode chancer for at se rådyr, hare og man kan også være heldig at høre nattergalen. I sommernatten kan der ses flagermus.

Billeder fra området

  • Nordre Fælled
    Nordre Fælled
  • Nordre Fælled
    Nordre Fælled
1 / 10

Kort over ruter

1 / 2

Gode råd til din tur ud i naturen