Gigantisk krone bliver en hyldest til H.M Dronningen

Randers Ungdomsskole har bygget en krone, der er 2,5 meter i højden, som skal pryde publikumsområdet ”Dronningekajen” ved Hendes Majestæt Dronningens besøg den 31. august.

Forberedelserne til Dronningens besøg er i fuld gang rundt i byen, og hos Randers Ungdomsskole startede de allerede før sommerferien. Da Randers Ungdomsskole blev en del af borgernes program ved besøget, greb de hurtigt ideen, og brugte begivenheden som løftestang til at præsentere demokrati for de unge.

Hos Randers Ungdomsskole er medindflydelse, ungeinvolvering og demokratisk dannelse nemlig en del af hverdagen, og derfor har de unge også taget aktivt del i idéudviklingen. Her var der flere gode ideer, hvor den endelige idé om at bygge en meget stor krone, blev affødt af en snak om sociale medier og måden de bruges på. Ideen med kronen var derfor, at den skulle være så stor, at man kunne stå inden i den og, at den dermed kunne fungere som en attraktion, man har lyst til at tage billeder af og dele på de sociale medier.

 

Stor opbakning i sommerferien

Selve konstruktionen og kronens tilblivelse har da også haft en høj grad af ungeinvolvering. Omkring 20 unge dedikerede deres tid til at deltage i Ungdomsskolens sommerferieaktiviteter på Ungdomsskolecenter Nyholm i uge 26. Stemningen var rigtig god og der var stor begejstring over at være med til at bygge, male og udsmykke. Det færdige resultat blev til en imponerende, sekskantet krone der er 2,5 meter bred og 2,44 høj.

 

En hyldest til Dronningen

Ungdomsskolen vil på selve dagen være vært for et loungeområde på Dronningekajen som en særlig hyldest til Dronningen. Foruden kronen, vil der nemlig også være mulighed for at komme og lytte til lokale bands der optræder, samt udforske en grafisk udstilling lavet af kunstværkstedet Broen. Der vil også være konkurrencer og aktiviteter med ”royalt” islæt i løbet af dagen.

”De unge glæder sig meget til at være en del af festlighederne omkring Dronningens besøg.  Vores initiativ med kronen er blevet rost af forældre, som også har givet udtryk for at de absolut skal omkring havnen for at se det færdige resultat, når Dronningen kommer på besøg. Og alle er velkomne til at komme forbi – og vores aktiviteter er gratis,” siger Sille Fogh fra Randers Ungdomsskole.

Fra kl. 15-18.30 er det muligt at komme forbi og få taget et billede af kronen med Kongeskibet Dannebrog i baggrunden. Efterfølgende pyntes den med lys som en del af aftenens lysfest, hvor Verdo også leverer lysshow på skorstenen og 300 korsangere fra Korby Randers synger ved Mindeankeret. En smuk afslutning på en oplevelsesrig dag, inden Kongeskibet atter sejler videre på sommertogt.

 

Se tidspunkter og muligheder for at være med på sommertogt.randers.dk