Har du husket at klippe hækken og beskære dine træer?

Lige nu får Randers Kommune mange henvendelser om hække og træer, der mangler at blive klippet. Derfor opfordres grundejere til at tjekke hække og træer og få det klippet, hvis det har bredt sig for meget.

Lige nu får Randers Kommune rigtig mange henvendelser om hække og træer, der mangler at blive klippet. Det er fx hække, der breder sig ud over fortovet, hække, der skærmer så man ikke kan orientere sig ordentligt i trafikken – og høje træer, der skjuler lygtepæle.

Og selvom hækklipning og beskæring af træer nok næppe ligger øverst på to-do-listen på en regnvejrsdag i november, så har man som grundejer ansvaret for at hækken er klippet og træet beskåret. Derfor opfordrer vi grundejere til at gå en tur rundt om sin grund, tjekke hække og træer og få det klippet, hvis det har bredt sig for meget. Tag også gerne en snak med naboen, hvis problemet er størst dér. Og tilbyd evt. at hjælpe, hvis naboen har svært ved det.

Kommunen har også et ansvar

Randers Kommune har som grundejer naturligvis også et ansvar for at klippe og beskære hække og træer ved de kommunale arealer.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, selvom de vokser meget, så der kan være steder, hvor vi ikke er helt med. I så fald vil vi gerne vide det.