H.M. Dronningen introduceret til krolf i Øster Bjerregrav

Hendes Majestæt Dronningen var på besøg i Øster Bjerregrav Aktivitetspark for at få et indblik i et stærkt lokalsamfund, som i høj grad forstår at skabe udvikling. Dronningen blev præsenteret for lokalsamfundets fortælling om at løfte i flok – blandt andet med fortællingen om de lokale krolfspilleres fællesskab, som har bidraget til at skabe en turnering til glæde for krolfspillere i hele Østjylland.

Om fællesskabet fortæller Per Tøttrup, som er formand for Senioridræt i Øster Bjerregrav:

”Vores seniorklub er ca. 13 år gammel og en underafdeling af Bjerregrav Boldklub. Vi er små 100 medlemmer, som kommer fra lokalområdet og de omkringliggende byer.

Om vinteren dyrker vi gymnastik, men i sommermånederne er det krolf, vi går op i. Vi har netop afviklet et krolfstævne med omkring 120 deltagere fra forskellige klubber i Østjylland.”

Krolf er en blanding af kroket og golf. Man bruger kroketkøllen og skyder kuglen i golfhullet.

På en krolf bane er der 12 huller, som man skal have kuglen i. Man spiller 2-6 personer mod hinanden.

I krolf handler det om at få færrest point. Hvert slag giver 1 point - medmindre man laver "hole-in-one". Det giver 0 point. Har man ikke fået kuglen i hul efter 8. slag, bliver man tildelt 10 point.

”Krolf er et sjovt spil, både fordi det ikke er konditionskrævende, og fordi alle på tværs af alder og køn kan spille mod hinanden.

”Efter spillet samles vi i Aktivitetshuset til kaffe og kage. Der er næsten altid en fødselsdag eller andet, der skal fejres. Så der dyrker vi den sociale del af spillet,” slutter Per Tøttrup.