Kreativt genbrug bliver til blomster til H.M. Dronningen

100 blomsterstilke fra ReMida i Randers pryder bybilledet under Hendes Majestæt Dronningens besøg i Randers. Det er blomster, som er lavet af genbrugsmaterialer og skabt af elever fra Gaia og Bifrost og otte skoler i Randers Kommune. Som kronen på værket har elever fra 3.B på Søndermarkskolen sammen med ReMida skabt en helt særlig blomsterbuket, som blev overrakt Majestæten.

”Eleverne har alle givet udtryk for, at det har været en sjov og udfordrende opgave. Processen har været sådan, at eleverne i grupper først har skullet lave en arbejdstegning, og derefter bygge deres blomster. Det har været en både demokratisk og kreativ læringsproces,” siger formand for ReMida Randers, Rita Willum.

Eleverne fik blandt andet det benspænd, at de 100 blomsterstilke til opsætning i byen skulle være 80 procent hvid og 20 procent guld, sølv eller anden farve. Desuden skulle stilkene laves, så de kan holde til regn og blæst. Det flotte resultat kan opleves på Rådhustorvet og Randers Havn under Dronningens besøg.

Udover at være med til at lave den smukke pynt til byrummet har elever fra 3.B fra Søndermarkskolen haft en helt særlig opgave. I samarbejde med ReMida har de nemlig lavet blomsterne til den buket, der blev overrakt Dronningen i forbindelse med besøget på Randers Rådhus. 

Materialerne, der er blevet brugt til buketten, er af alt fra mundbind og persienner, champagnepropper og fjerbolde til bånd og stof og nedfaldne grene fra træer.

I Randers Kommune har man et af landets tre ReMida-centre. ReMida er nonprofit opsamlingssteder, hvor overskudsmaterialer fra forskellige virksomheder opsamles og distribueres videre som ressourcer, der kan genanvendes på nye måder.

I forbindelse med det royale besøg havde ReMida Randers fået opgaven med lave pynt til byen og blomster til Dronningen.

ReMida arbejder til dagligt sammen med kommunens skoler og havde allieret sig med en række skoleelever i alderen 6 til 10 år fra otte lokale skoler. Derudover har kunstskolen Bifrost og kunstakademiet GAIA bidraget til arbejdet.

Igennem de sidste måneder har både kunstelever og skoleever deltaget i workshops, hvor der er skabt ReMida-blomster ud af genbrugsmaterialer.