Svend Aage introducerede H.M. Dronningen til Øster Bjerregrav og Aktivitetsparken

Svend Aage Nielsen, kasserer i Øster Bjerregrav Aktivitetspark, sørgede torsdag formiddag for, at Hendes Majestæt Dronningen fik en god introduktion til Øster Bjerregrav, det velfungerende lokalsamfund og ikke mindst aktivitetsparken, som siden 2015 har været medvirkende til at slå det lille bysamfunds placering fast på Danmarkskortet otte kilometer vest for Randers.

”Kort om byen kan jeg fortælle, der bor ca. 1250 personer. Vi er et velfungerende lokalsamfund med skole, børnehave, Bjerregravcenter for seniorer og en lokal dagligvarebutik. Herudover har vi et rigt foreningsliv, med mange stærke foreninger; foreninger som gør lokalsamfundet stærkt.

Jeg kan nævne boldklubben, borgerforeningen, seniorklubben, spejdere, menighedsråd og ikke mindst den forening, vi besøger i dag: Bjerregrav Aktivitetspark.

Bjerregrav Aktivitetspark blev påbegyndt i 2015, da to lokale ildsjæle tog initiativ til at starte en stor legeplads. Vi satte os høje ambitioner fra start, og for at få byens opbakning, inviterede vi alle de lokale foreninger til et informationsmøde. Her var alle positive overfor projektet.

Vi havde stor succes med at skaffe penge fra diverse fonde samt lokale donationer. Derfor  kunne vi  den 19. november 2016 indvie første etape af Aktivitetsparken.

Siden er der kommet yderligere to etaper til, og senest har vi udvidet med en skatepark. Første etape af skateparken blev indviet i 2022, og her den 26. august 2023 har vi netop indviet anden etape; en stor Big Bowl.

Alt dette kan kun lade sig gøre, fordi der er forståelse og opbakning fra byen.

Vi har også mærket stor opmærksomhed udefra. Der kommer hver dag gæster til vores park. Skole og børnehave kommer her dagligt. Seniorerne bruger Parken til Krolf, og boldklubben bruger parken til Crossfit. 

Et stort aktiv i parken er vores store madpakkehus, hvor der kan være ca. 100 personer. Her afholdes der børnefødselsdage og familiesammenkomster.

Den succes, som Aktivitetsparken har givet, har givet mod på mere i byen. Da vores Dagli’Brugsen lukkede, blev der hurtigt dannet en gruppe til at oprette en købmandsbutik. Der blev samlet 1,5 million kroner sammen i byen, og der kunne derfor etableres en købmandsbutik. Ca. halvdelen af byens borgere er medejere af butikken.

Næste udfordring i byen var, hvordan fremtidens opvarmning skal være i Øster Bjerregrav. Der blev undersøgt muligheden for at opføre et lokalt fjernvarmeværk. Dette er også lykkedes, og vi forventer, at det etableres i 2024. Igen er det lokale ildsjæle, som står bag.

Bjerregrav har altid haft ildsjæle og mange frivillige, som har stået klar, når der er brug for dem. Vi har haft mange store fællesfester i hallen, og der har aldrig manglet frivillige.

Boldklubben drives også af udelukkende frivillige, ligesom vores hal og Bjerregravcenter for seniorer styres af frivillige.

Det er også frivillige, som har startet Østjyllands største E-Sports afdeling, som senest er udbygget med en afdeling med Sim-Racing.

Vi får tit spørgsmålene: Hvordan gør I? Hvorfor lykkes det altid hos jer?

Ja , jeg kan kun sige, at en medvirkende årsag er lokal opbakning. Og så har vi stor opbakning fra Randers Kommune, som også har givet os stor støtte. Det er en fordel, når vi søger diverse fonde og puljer.

Vi har pt. en af de største og bedste skateparker i Jylland. Her kan børn og voksne hygge sig sammen. Der er aktivitet her hver dag og aften. Både øvede og uøvede har glæde af skateparken. Ja, skateparken har virkelig givet opmærksomhed i hele landet. Især i weekenderne også med gæster udefra.”

Inden afslutningen på Majestætens besøg, fortalte Svend Aage Nielsen Dronningen om endnu et projekt i Øster Bjerregrav; Bjerregrav Bevægelseshal.

Bjerregrav Bevægelseshal bliver på ca. 400 kvadratmeter og kommer til at rumme lokaler til dans, x-fit, opvarmning samt uorganiseret idræt. Ligeledes bliver der et lokale til SIM-Racing.

Byggeriet af bevægelseshallen forventes at stå færdig i sommeren 2024.