Fladbro Skov

Fladbro er et gammelt vadested over Nørreåen. Her blev Fladbro Kro anlagt som et rejsestop på turen mellem Randers og Langå.

I 1897 købte Randers Byråd området og plantede en lystskov.

I dag er skoven blandet nåle- og løvtræ med præg af naturskov.

I skoven kan man finde gravhøje fra stenalderen. Der findes bakker og skrænter med gode muligheder for at lege og mange stier at færdes på.

Om sommeren kan man se mange frøer og andre smådyr i den våde skovbund.

Der er frit fiskeri i Nørreåen fra plænen i Krohaven.

På hjørnet af Himmelbovej og Fladbrovej er der lavet en indhegnet hundeskov - ca. 5.000 m². Her vil din hund kunne løbe og lege uden snor, på den betingelse, at den er under fuld kontrol. Der opsat et regelsæt for færdslen i hundeskoven ved indgangen. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.
I resten af skoven skal din hund altid være i snor.

I Skovhuset kan man spise madpakker indendørs på hverdage kl. 9-15. (se punktet om skovhuset). Der er handicaptoilet i bygningen overfor skovhuset med følgende åbningstider: Sommer (1.4-15.9) 7.00-22.00 - Vinter (16.9-31.3) 8.00-20.00.

På den nærliggende golfbane er der gode kælkebakker og langrendsterræn, som må benyttes om vinteren.

Randers Dyrehave består af 14 hektar skov og eng syd for Nørreåen. Her findes en bestand på ca. 15 dådyr. Man kan komme ganske tæt på dyrene. I juli har dåerne kalve og i oktober er dådyrene i brunst og kampe mellem hjortene ses. Det er ikke tilladt at fodre dyrene.

Rundt om Dyrehaven og engen er der etableret en ride-/gangsti.

Klatreparken

På mountainbike i skoven

Nordic Green Space Award

Nordic Green Space Award er et partnerskab med mere end 25 forskellige aktører og interessenter i Norden, der driver en kvalitetsordning for grønne områder i bymiljøet.

I 2014 tildeltes Fladbro skov og dyrehave den 9. Nordic Green Space Award.