Nordre Fælled

Nord for Randers Kaserne ligger ingeniørtroppernes tidligere øvelsesområde, som i dag ejes af Naturstyrelsen.

Det store dejlige område består af et vekslende åbent landskab med overdrev, græsarealer, mose samt små skove af løv- og nåletræ. Området er 140  hektar stort og det gennemskæres af gode veje og stier, som man kan vandre, cykle og ride på.

Hvis man ser efter, kan man godt se at Ingeniørtropperne har efterladt sig spor i landskabet i form af små høje, kanaler og gravede vandhuller.Arealet byder på en god gåtur rundt til de mange oplevelser der er i området. Bl.a. Myretuen som er et bynaturrum eller naturlegepladsen i den sydlige del af området, hvor der er borde og bænke og et grill/bålhus.

5 km gå- eller løbetur på Nordre Fælled

God anbefalet rute til gå - og løbeture med start fra   Myretuen ved Nordre Fælled, Gl. Fælled vej 1, 8930 Randers NØ. Der er en smule af ruten som er på asfalt, men ellers mest gode naturstier.. Hvis det har regnet, kan der forekomme mudder, blade og vandpytter på ruten. Hvis det er muligt, vil der være markeret med skilte eller mel, eller der vil stå frivillige langs ruten.

Rutekortet  er designet til   Nordre Fælled Parkrun, men ruten kan også nydes alene . 

Hunde skal altid føres i snor, men på arealet findes der en indhegnet hundeskov og en ikke indhegnet hundeskov, hvor hundene må løbe uden snor.

Læs naturhistorie om Nordre Fælled

Naturen og mulighederne for gode naturoplevelser ligger derude og venter.

Klik her og se andre muligheder for vandreture og naturoplevelser i Randers Kommune

Området har et rigt dyreliv. Her er gode chancer for at se rådyr, hare og man kan også være heldig at høre nattergalen. I sommernatten kan der ses flagermus.

Se mere om området og andre naturoplevelser på Naturstyrelsens hjemmeside.