Parkering i Randers midtby

I få minutters gåafstand fra centrum byder Randers på næsten 2.000 parkeringspladser, hvorfra du nemt kan at komme ind og handle eller opleve byens kulturliv.

Der er nem adgang til P-pladserne i Randers, da de fleste befinder sig for enden af indfaldsvejene og langs centerringen omkring Randers Midtby. Centerringen består af Vestervold, Markedsgade, Dragonvej, Rosenørnsgade, Havnegade og Tørvebryggen.

Randers Kommune har opsat P-vejvisning, der guider til de største P-pladser langs centerringen.

Takster for parkering

De kommunale parkeringspladser indenfor centerringen er i en betalingszone, mens de parkeringspladser, der ligger udenfor, er gratis at benytte.

Parkeringsområdet ved Randers Regnskov og Østervangsvej ved Regionshospitalet Randers er dog også betalingspladser.

Taksten for parkering på de kommunale parkeringspladser er 12 kr. i timen. Læs mere om takster og betaling for parkering her

Fra fredag den 1. december 2023 og frem til årsskiftet kan man parkere gratis i tre timer på de godt 440 parkeringspladser ved Randers Regnskov. Det har miljø- og teknikudvalget besluttet på mødet den 28. november 2023.

Husk at tjekke ind og ud på automaterne

For at parkere gratis skal man huske at tjekke ind på p-automaterne som normalt. Det er altså ikke nok blot at sætte p-skiven.

Når man har tjekket ind, er de første tre timer gratis, hvorefter parkeringen fortsætter til normal takst på 12 kr/timen indtil, man tjekker ud.

Parkeringsområderne ved Randers Regnskov hører under Randers Kommune, og det er derfor kommunen der udfører parkeringskontrol i området og udskriver eventuelle afgifter.

Vær opmærksom på, at det kun er automat nr. 33 og nr. 37 som er placeret nærmest Rander Regnskovs indgang, der kan modtage mønter.

Du kan naturligvis altid benytte dit betalingskort eller din parkerings app.

Se parkeringspladsen på Google Maps.

Har du behov for en parkeringsplads i den centrale del af Randers, så har du mulighed for at leje en p-plads i Randers Sundhedscenter - Thors Bakke

På toppen af Østervold under Randers Sundhedscenter - Thors Bakke har Randers Kommune en toetagers parkeringskælder.

Den øverste etage består af 75 pladser, inklusiv 4 handicappladser og 4 pladser reserveret til bloddonorer. De resterende pladser er gratis at benytte, men de er tidsbegrænset til 3 timer. Den nederste etage består af 117 pladser, inklusiv 3 handicappladser. En række af pladserne på denne etage er udlejet til private, men de resterende pladser er gratis at benytte i en tidsbegrænset periode på 3 timer.   

Udover de forskellige parkeringspladser findes der også cykelstativer og el-tilslutning til mindre el-køretøjer i parkeringskælderen.

Der findes også en række andre parkeringsmuligheder på og omkring Thors Bakke. Du kan finde disse, ved at benytte kortet længere oppe på siden. 

 

Udlejningspladser i parkeringskælderen

Hvis du ønsker at leje en parkeringsplads på den nederste etage, så koster det 7800 kr. pr. år. Du kan leje en plads ved at kontakte:

Veje og Trafik
Tlf.: 8915 1900
E-mail: vejeogtrafik@randers.dk

Parkeringskælderen har åbent alle ugens dage fra 07.00 - 24.00.

  • 3 timers tidsbegrænsning fra 07.00 - 18.00
  • Ubegrænset parkering fra 18.00 - 24.00

 

Mulighed for parkeringslicens til niveau -1 under Randers Sundhedscenter

Miljø- & Teknikudvalget i Randers Kommune har besluttet af tilbyde alle virksomheder på Thors Bakke mulighed for at erhverve en eller flere parkeringslicenser til tidsubegrænset parkering på det nederste parkeringsdæk under Randers Sundhedscenter.

Parkeringslicensen tilbydes på følgende vilkår:

  • Giver ret til fri- og tidsubegrænset parkering med personbil på ledige, ikke reserverede pladser i niveau -1 i parkeringskælderen under Randers Sundhedscenter, Thors Bakke, 8900 Randers C i tidsrummet 7-18 på hverdag (område med sorte tavler).
  • Licensordningen indeholder ikke en garanti for en ledig plads.
  • Synlig parkeringslicens skal ligge i køretøjets forrude.
  • Alle øvrige parkeringsvilkår såsom afmærkning, handicap-parkering m.v. skal til hver tid respekteres. Misligholdelse kan medføre inddragelse af licensordning for hele virksomheden.
  • Kan kun erhverves af virksomheder med p-nr. inden for lokalplan 581 (området afgrænset af Thorsgade, Nordregrave, Nørrestræde og Markedsgade).
  • Betalingen foregår hver den første i måneden forud.
  • Betalingen pr. licens er pt. kr. 541,00,- incl. moms.
  • Lejeforholdet kan opsiges af lejer og udlejer med et varsel på løbende måned + 1 måned.

Kontakt konsulent Per Skjøth, Randers Kommune, på 8915 1116 eller Per.Skjoth@randers.dk

Randers Kommune råder over 38 parkeringspladser i garageanlægget ved Det Gamle Polititorv, Vestergade 5, 8900 Randers C.

Det er ikke muligt at blive skrevet på venteliste. Ønsker du yderligere oplysninger eller ønsker du at opsige en plads kan du læse mere her: Kommunale lejemål

Nyt parkeringssystem

Den 17. november 2023 tændte Randers Kommune for skiltene til byens nye parkeringssystem, der i realtid viser, hvor der er ledige parkeringspladser og hvor mange.

Du kan læse mere om det nye parkeringssystem her