Nyhedsbrev 12 - 01.05.2024

Randers Kommunes afværgeindsats ved skadestedet Nordic Waste

Kære dig, der bor i Ølst.

Hermed 12. udsendelse af nyhedsbrev vedr. situationen ved Nordic Waste.

 

Status på skadestedet

Arbejdet med gennemgravning i jordskredet ved Gl. Århusvej går planmæssigt, og vi forventer, at vi kommer igennem jorden fra syd til nord sidst i uge 18.

Såning af græs på jordskredet er gået i gang

Vejr- og temperaturforholdene er nu sådan, at det er blevet muligt at begynde at så græs på jordskredet. Græsset bliver sået på ca. 25 hektar, dvs. ca. 60 procent af området.

Græsset har, som nævnt i tidligere nyhedsbreve, til formål at mindske mængden af forurening i vandet, der skyller ned fra jordskredet ved nedbør.

Vi forventer, at området kan være dækket af græs tidligt på sommeren.

Mikrofiller ved Nordic Waste bliver dækket til

Som et led i afværgeindsatsen for at sikre Alling Å vil op imod 400.000 ton mikrofiller ved Nordic Waste nu blive dækket til. Det har Randers Byråd besluttet på byrådsmødet den 29. april 2024. Tildækningen vil betyde, at overfladevand ikke længere kommer i forbindelse med mikrofilleren, og samtidig vil risikoen for at der kan opstå støvgener i den kommende sommersæson blive mindsket i området.

Projektet indebærer, at mikrofilleren samles i én stor bunke, der bliver udjævnet. Samlet set forventes det at dække et areal på op til 9.000 m2. Planen er herefter at dække mikrofiller-bunken til med velegnede jordmaterialer hentet fra Nordic Waste arealerne. Der vil i alt blive lagt et lag på 50-100 centimeter jord oven på mikrofilleren, og til sidst vil arealet blive sået til.

Tildækningen af mikrofilleren er en del af den midlertidig afværgeindsats og der er ikke taget stilling til, hvad der permanent skal ske med mikrofilleren. 

Busforbindelse

Fra 30/6 2024 bliver linje 16 udvidet med flere flexbusafgange aften og weekend, som kan benyttes til/fra Randers Busterminal. Flexbusafgangene får desuden et stop på Århusvej ved Paderup Boulevard. Her standser alle afgange på rute 118 til og fra Aarhus, dvs. der kan stiges om til disse afgange, så der er forbindelse til Aarhus, uden at skulle helt ind på busterminalen. Turen koster almindelig bustakst, og man kan også benytte periodekort.

Flexbusafgangene skal bestilles senest en time før, for at de bliver kørt. Du kan bestille din tur:

  • På Rejseplanen
  • I Flextrafik app
  • På midttrafik.flextrafik.dk
  • På tlf. 87 40 83 00, tast 2, alle ugens dage kl. 8.00 - 16.00

Samtidig med udvidelsen på linje 16 opretter vi et ”knudepunkt” i Flextur på parkeringspladsen ved kirken i Ølst. Knudepunktet giver mulighed for at køre med Flextur til lavere takst end almindelig Flextur, når der køres til eller fra et knudepunkt – også selvom det er over kommunegrænsen. Der er særlige regler for kørsel til og fra Randers byzone. Det vil være muligt at benytte knudepunktet fra 30/6 2024.

Læs mere om Flextur, knudepunkter mm. på midttrafiks hjemmeside.

Direkte link: https://www.midttrafik.dk/dine-rejsemuligheder/flextur/

Rundvisning erstatter kirkepladsmøde onsdag den 1. maj

Onsdag den 1. maj kl. 17-18 afholder vi endnu en gang det ugentlige kirkepladsmøde som en rundvisning på Nordic Waste. Vil du med på rundvisningen skal du bare møde op ved vagten på Ølst-siden af skadestedet, hvor du vil få udleveret en gul vest. Vi mødes ved skurvognene.

Vi anbefaler at tage gummistøvler på.

Der er maksimalt plads til 50 personer på rundvisningen.

På grund af længden på ruten og det usikre terræn, anbefaler vi ikke rundvisningen for dårligt gående.